Βρες το παιχνίδι

Το παιχνίδι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κωμικά σκετς αλλά και στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και αν και υπάρχουν πολλοί ορισμοί για το τι σημαίνει παιχνίδι γενικά όλοι συμφωνούν στο ότι: Το παιχνίδι είναι κατά βάση ένα μοτίβο, το οποίο το εξερευνούμε και το κλιμακώνουμε. Το μοτίβο αυτό μπορεί να ξεκινήσει με κάτι το ασυνήθιστο, κάτι το παράξενο, κάτι που δεν ταιριάζει πολύ με την πραγματικότητα που έχουμε φτιάξει. 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες για το πώς να βρεις και να κλιμακώσεις το παιχνίδι σε μια σκηνή. Πολλά εξαρτώνται πχ από την πραγματικότητα-πλατφόρμα που θα έχουμε φτιάξει, γιατί πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα θα προκύψει το ασυνήθιστο. Παρολαυτα μπορούμε να πούμε πως σε κάθε επιτυχημένο παιχνίδι ισχύουν τα εξής: 

1) Το παιχνίδι έχει κλιμάκωση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το πόσο γρήγορα ή αργά το κλιμακώνουμε, αλλά πάντως αν κάνουμε απλά το ίδιο πράγμα κάθε φορά, θα γίνει βαρετό και άρα δεν θα δουλέψει σωστά. 

2) Όλοι πρέπει να παίζουμε το ίδιο παιχνίδι. Αν ο καθένας βλέπει κάτι διαφορετικό και παίζει την δικιά του εκδοχή του παιχνιδιού, δεν θα δουλέψει τίποτα. 

Οπότε σε αυτό το επεισόδιο ας πάμε να δούμε στην πράξη πως δουλεύουμε το παιχνίδι.